Home   Nieuws   Producten   Aanbiedingen   Zoeken   Informatie   Contact 

De Ziegler tapijten zijn ontstaan in 1882, nadat de uit Manchester afkomstige Anglo-Zwitserse firma Ziegler & Co. zich gevestigd had in Sultanabad, het huidige Arak, gelegen in Perzi?. Door de grote vraag, vooral vanuit de Verenigde Staten, naar Perzische tapijten met dessins die meer tegemoet kwamen aan de westerse smaak, ontwierp de firma Ziegler haar eigen patronen.De Ziegler tapijten zijn ontstaan in 1882, nadat de uit Manchester afkomstige Anglo-Zwitserse firma Ziegler & Co. zich gevestigd had in Sultanabad, het huidige Arak, gelegen in Perzi?. Door de grote vraag, vooral vanuit de Verenigde Staten, naar Perzische tapijten met dessins die meer tegemoet kwamen aan de westerse smaak, ontwierp de firma Ziegler haar eigen patronen.
Ziegler tapijten kenmerken zich door grote fleurale patronen in zachte herfst- en pasteltinten. De naam Ziegler kreeg spoedig grote bekendheid, niet in het minst doordat belangrijke collectioneurs van Perzische tapijten vele Zieglers aan hun collectie toevoegden. Ook bij bekende internationale veilinghuizen braken Zieglers keer op keer records.
Rond 1920 was het gedaan met de firma Ziegler. Echter het knopen van Zieglertapijten werd in de streek rond Arak op bescheidener schaal voortgezet.
De laatste jaren zit het Perzische tapijt weer in de lift. Met name Ziegler tapijten zijn door hun nog steeds moderne dessins een ware trend aan het worden.
Tegenwoordig worden Zieglers voornamelijk in Pakistan door Afghaanse vluchtelingen geknoopt.
Naam: - Productnr: 401 - Categorie: Ziegler - Prijs: n.v.t. -
Terug naar overzicht
 
 « naar vorige pagina  naar boven
  Laatst Toegevoegd:  
  Naam: Kelim
Categorie: Kelim collectie
Prijs: €3.650,00
 » Lees Verder 
 
  Naam: Nain 6La met zijde
Categorie: Exclusieve tapijten
Prijs: €19.850,00
 » Lees Verder 
 
  Naam: Keshan
Categorie: Perzische Tapijten
Prijs: €3.450,00
 » Lees Verder 
 
  Naam: Kelim Tassen Leer
Categorie: Kelim Tassen
Prijs: €185,00
 » Lees Verder 
 
  Naam:
Categorie: Ziegler
Prijs: n.v.t.
 » Lees Verder 
 
 Home   Nieuws   Producten   Aanbiedingen   Zoeken   Informatie   Contact